Blogostart – vrem să-ţi citim gândurile!

Just another WordPress weblog




Forum

Discutam aici, in termeni civilizati,  lucruri care trebuiesc clarificate si organizate.

Welcome! 😀 Orice parere si idee e un pixel de temelie pentru concurs. 

36 thoughts on “Forum

  • Cred ca ideea concursului este buna. E ca un fel de element de inviorare pe care il utilizezi in cadrul unei familii sau cuplu, pentru a sparge rutina sau a aduce o mica schimbarea in starea de status-quo.

    Imi plac tematicile care au fost propuse pentru articole.

    Eu cred ca perioada de concurs ar trebui sa dureze minimun doua saptamani si maximum o luna (posibil ca termenul de o luna deja ar fi ineficient). Cit despre cind incepe, fie concursul sa aiba loc in perioda cind blogosfera devine statica (nustiu exact care este aceasta perioda, am mai putin de un an de cind am inceput sa urmaresc unele bloguri din blogosfera moldoveneasca), fie anuntarea rezultatelor concursurilor sa aiba loc cind incepe aceasta perioada, iar dupa anuntare rezultatelor sa existe imediat si careva actiuni de follow-up…desi si aici sunt riscuri.

    Trebuie de stabilit criteriile dupa care vor fi evaluate articolele. Cred ca aici este putin mai provocator.

  • “Eu cred ca perioada de concurs ar trebui sa dureze minimun doua saptamani si maximum o luna (posibil ca termenul de o luna deja ar fi ineficient). Cit despre cind incepe, fie concursul sa aiba loc in perioda cind blogosfera devine statica”

    Eu propun sa incepem pe 22.06.09 (data istorica) pana la 06.07.09. 🙂 Durata: 2 saptamaini.

    “Trebuie de stabilit criteriile dupa care vor fi evaluate articolele. Cred ca aici este putin mai provocator.”

    Originalitate, indrazneala, felul de a expune gandurile, argumentare, interactiunea cu cititorul… (oricum treaba nu trebuie complicata, altfel risca sa dureze). Cateodata citesti un text si nu stii sa explici de ce iti place 🙂 Depinde si de dispozitie, de mai multi factori…

  • Avem nevoie de:

    1. Banner de promovare a concursului. Simplu “pana la bezobrazie” dar sa dea din ochi ca sa atraga atentia.

    2. Comitet de juriu (2-3-4 persoane care ar selectiona si ar aprecia textele). De dorit ca sa aiba oleaca de experienta de bloggereala si oleaca de pondere in blogosfera moldoveneasca.

    3. Asteptam si alte propuneri, idei si participare.

  • DA’ premiile se vor da pe categorii sau cum?
    Si daca pe categorii, atunci cite categorii vor fi? Categoriile se vor lua dupa cele trei categorii de tematici?

    Adica, la categoria “blogosfera moldoveneasca”, oscarul se duce la X, premiul II – la Y, iar al treilea la Z? Si inca citev mentiuni? Sau incep sa devina prea “tehnica”?

  • “Adica, la categoria “blogosfera moldoveneasca”, oscarul se duce la X, premiul II – la Y, iar al treilea la Z? Si inca citev mentiuni?”

    Asa cred e cel mai bine. Trei categorii-trei premii. Poate ca premiul pentru categoria “blogosfera” ar trebui sa fie mai “special” sau cu “mentiune” pentru ca consider ca e mai important. Reprezinta de fapt scopul concursului. Promovarea conceptului de blogosfera 🙄 Tu cum crezi? Ceva obiectii?

  • “Poate ca premiul pentru categoria “blogosfera” ar trebui sa fie mai “special” sau cu “mentiune” pentru ca consider ca e mai important”.

    Da, deja depinde ce se va stabili in calitate de premiu. De exemplu, pe linga premiul principal, cistigatorul de la aceasta categorie ar putea sa mai beneficieze si de alte “facilitati” care intra in posibilitatea blogosferei moldovenesti (nici nustiu, gen: timp de x saptamani sa aiba plasat banerul blogului sau pe nustiu-unde; or ceva de genul asta; adica, esenta ar fi premiu special, ramane de facut brainstorming ce ar intra in notiune de premiu “special”. )

    Apropo de premii, s-a discutat ceva vizavi de acest lucru?

  • “Apropo de premii, s-a discutat ceva vizavi de acest lucru?”

    Deocamdata nu. Concursul e o premiera (experiment/testare), deci sponsori nu cred ca gasim. Desi…daca poate cineva doreste…

    Eu as putea sa contribui cu niste t-shirt-uri de vara personalizate (poate bagam logo-ul concursului, tre de discutat). Poate un suvenir doua de la Brux. Simplu dar interesant. Treb de vazut si ales.

    De discutat cu Valeriu cu referinta la promovarea castigatorilor pe blogosfera.md in banner

    Oricine e binevenit sa contribuie cu idei 😉

    Suntem in formare, asa ca orice contributie, cat de mica, are un rol constructiv. Vointa sa fie.

  • Eu tot as putea contribui cu ceva, inca nu m-am gindit exact cu ce anume. Depinde ce se stabileste vizavi de premii. Oricum, decizia de a contribui la premii este decisiva, ramane de vazut sub ce forma.

    Cred ca premiile nu trebuie sa fie in forma de bani. Am putea elabora gen: genti/rucksackuri cu vre-un logou sau inscriptie amuzanta legata de acest concurs. Vre-o cana mare de baut ceai/cafea cu tot felul de nebunii pe ele, tot legate de concurs si blogosfera… Iaca nustiu, astea sunt exemple abstracte care imi vin acum in cap.

    Cit despre colectarea resurselor pentru premii, poate ar fi bine “to spread the word”, adica sa plasam info pe mai multe bloguri vizavi de doritori de a contribui la premii?

  • “Cit despre colectarea resurselor pentru premii, poate ar fi bine “to spread the word”, adica sa plasam info pe mai multe bloguri vizavi de doritori de a contribui la premii?”

    Ena, dupa mine chestia cu premiile trebuie sa ramana mai mult simbolica (cel putin pentru prima editie). Iti spun eu de pe acum ca doritori de a contribui nu vom mai gasi, deci riscam sa pierdem timp. Mai bine sa-l cheltuim pe organizare 😉 Vom avea de pus la punct inca multe maruntisuri imprevizibile (ca in orice fel de event, oricat de modest n-ar parea).

  • Bine, cumatra 😀

    Se vede ca m-o luat entuziasmul oleaca pe alta directie:).

    Si mai departe ce se face?

    Un plan de actiuni ceva de pregatire a concursului, insotit de parametri temporali si repartizarea responsabilitatilor?

  • stati ca eu ceva nu am inteles…

    fiecare blogger scrie un articol (pe o anumita tema) si acest articol va intra in “concurs” (concursul va dura o anumita perioada),

    sau,

    in fiecare zi se va face concurs pentru un nou articol… ?

  • Orice blogger care doreste sa participe in concurs va scrie un articol la une din temele propuse din cele trei categorii. Durata concursului – 2 saptamaini. Dupa care juriul va decide care vor fi castigatorii (trei castigatori-trei categorii) 🙂

  • Treptat o sa transmitem toata informatia pe twitter si aici pe blog 🙂 Suntem in curs de organizare.

  • Olguta, iaca despre ce e vorba. 🙂

    Vorbisem saptamana trecuta si cu Valeriu, dar daca tu ai declarat ca ai ceva timp hai sa te insarcinam cu “facerea” unui banner pentru concurs.
    (doua de fapt, unul lung si unul patrat pe care am putea sa-l inseram in bloguri)

    hai daca poti, apoi am sa-ti descriu cam cum le vad. 🙂

  • Olguta, hai eu seara am sa-ti trimit imaginile pentru cel patrat, bun?
    Acel mare, iaca nu stiu. In forma de patrulater turtit. Dar nu stiu sa-ti spun dimensiunile 🙂

  • Vitalie, pentru cel mititel deam am gasit tat ce trebe, amu eu nu stiu cum sa fac ca sa le schimb pe rand in Image Ready. Ele-s patru in total. I le-oi trimite lui Olguta deseara 🙂

    Pentru acel mare, care presupun (tre sa precizez cu Valeriu) o sa-l punem pe blogosfera.md ar trebui sa fie mai marisor: luuung si nu tare gros.

    In imagini care se schima. Ceva de genul: “Blogostart. Vrem sa-ti citim gandurile”.

    matinca n-ai inteles nika dupa cum am explicate eu 🙄

  • În principiu am înţeles. dar sunt dimensiuni standarde care se folosesc pentru toate care ai in vedere.

    mai bine găseşte pe pagini dimensiunile care le presupui şi vezi (sau spun eu) dimensiunile.

    încă ceva – bannerele animate au anumite standarde de format, greutate/calitate (aşă-i, gindulmeu? )

  • Taks, daţi-mi imaginele, şi mâine dimineaţă fac ceea ce vreţi voi. Numai că în lco de ImageReady demult se foloseşte Fireworks.

  • @Gindul Meu,

    Vitalie, nu prea am înţeles întrabarea…, este întrebare ironocă…?

    N-a fost ironie, este doar o critică spre îmbunătăţire 😉 hai să nu ne supărăm din senin cumva.

    1. Ideea bannerului e bună, dar
    2. Imaginea de fundal cu tricolurul, este de o calitate proastă, trebuie să schimbi setările pentru exportarea gifului la “addaptive”, “web” etc, în funcţie de intensitate cromatică.
    3. bannerul se încarcă vreo 3 secunde la 512kb şi aproximativ 10 sec la 256, de viteză mai mică nici nu mai spun nimic. Adică, mărimea de ~46kB e mai mare decât cea optimală de max 18kB pentru această dimensiune de banner.

    În concluzie – în cel mai bun caz cu aşa banner nu obţii multe, mai mult, calitatea rea a bannerului se suprapune cu ideea de votare şi transmite acest mesaj şi acestei iniţiative. imho

    P.S. sorry for un offtopic

  • Vitalie, îmi plac oamenii care critica…(cu toate ca îi consider pe criticii de modă cel mai urît îmbrăcaţi) adică critica trebuie să fie obectiva…

    Nu am spus ca banerul care este la mine pe blog este super…, dar tu ai altul mai bun??? (referitor la evenimentul ce îl promovează banerul)
    Acest baner lam preluat de pe un alt blog si mia placut ideea…, eu lam preluat pentru “mesaj” si nu pentru calitatea banerului…

    Dacă ai o propunere de baner la tema dată cu mare placere o voi accepta…

    Dacă nu ţiar face greutate poti să intri pe blog şi să critici tot ce nu îţi place…,pentru mine critica este un lucru constructiv şi benefic.

    O zi bună

  • Salut, v-ati mai clarificat cu dimensiunile banerilor panna la capat, sa va dau un deget de ajutor ? 🙂

Comments are closed.